BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Khamis, 15 Disember 2011

KARIPAP ISI KENTANG

SELAMAT PAGI SEMUA.....ALHAMDULILLAH KITA MASIH DIIZINKAN BERTEMU DI PAGI YG INDAH INI...APA SARAPAN KORANG HARI NI?......ILA BUAT KARIPAP KENTANG JAK...UTK BEKAL EN SUAMI PI KERJA...AL MAKLUMLAH...SUAMI ILA NI MEMANG PEMINAT KARIPAP....SEKALI HADAP 10 BIJI PUN BOLEH HABIS HEHEHEHE....JOM....JOM...JOM TENGOK RESEPI:....

6 BIJI KENTANG SAIZ BESAR DI REBUS DAN DI LECEK...
1 BIJI BWG BESAR DIDADU
2 BIJI BWG PUTIH DI CINCANG
1 GENGGAM UDANG KERING
3 SUDU BESAR PENUH SERBUK KARI IKAN(DI GAUL DGN SEDIKIT AIR)
1 CWN AIR
3 SUDU BESAR MINYAK UTK MENUMIS
GARAM, GULA DAN PERISA SECUKUPNYA

CARA MEMBUATNYA
TUMISKAN BWG PUTIH DAN MERAH,,,HINGGA NAIK BAU...MASUKKAN UDANG KERING...GORENG LAGI.....MASUKKAN SERBUK KARI...GAUL LAGI HINGGA NAIK MINYAK....MASUKAN AIR.....DAN KENTANG...GARAM,GULA DAN PERISA...MASAK HINGGA AIR KERING...DAH SIAP...BOLEHLAH DI JADIKAN INTI KARIPAP...
*RESEPI KULIT KARIPAP ILA TAK SERTAKAN...SBB ILA DAH MASUKKAN SEBELUM NI...SILA TENGOK DI RESEPI KARIPAP OOOOO KARIPAP YA*







:

0 ulasan: