250GM MENTEGA
1/2 CWN GULA HALUS
1 SUDU BESAR OVELETTE
1 SUDU BESAR VANILLA
10 BIJI TELUR
3/4 TIN SUSU PEKAT MANIS
1 CWN SERIKAYA
1 CWN HORLICK
11/2 CWN TEPUNG HONG KONG
COKLAT EMULCO SECUKUPNYA
STRAWBERRY EMULCO SECUKUPNYA
PANDAN EMOLCO SECUKUPNYA
COKLAT CHIP UTK TABUR
KISMIS UTK TABUR
CARA MEMBUATNYA
MASUKKAN MENTEGA, GULA ,OVELETTE DAN VANILLA DLM BEKAS DAN PUKUL SAMPAI KEMBANG. MASUKKAN TELUR SEBIJI2...DAN TERUS PUKUL SAMPAI KEMBANG. MASUKKAN SUSU PEKAT DAN KAYA. PUKUL LAGI. KEMUDIAN MASUKKAN HORLICK DAN KCU SEBATI. AKHIR SEKALI MASUKKAN TEPUNG DAN PUKUL RATA. KEMUDIAN BAHAGIKAN ADUNAN KEPADA 3 BAHAGIAN. 1 DI LETAKKAN COKLAT EMULCO,2 DI LETAKKAN STRAWBERRY EMULCO DAN 3 DI LETAKKAN PANDAN EMULCO. SEDIAKAN LOYANG DAN ALASKAN DGN KERTAS. AMBIL 2 SENDUK ADUNAN PINK DAN RATAKAN...KEMUDIAN TABURKAN COKLAT CHIP DAN KISMIS DI ATASNYA. KUKUS HINGGA MASAK...DAN TUANG ADUNAN YG BERWARNA HIJAU PULA...TABURKAN KISMIS DAN COKLAT CHIP ATASNYA...KUKUS LAGI......TUANG LAGI YG WARNA COKLAT...DAN TABUR LAGI KISMIS DAN COKLAT CHIP... DAN ULANG PROSES YG SAMA SAMPAI SIAP....
SELAMAT MENCUBA...
0 ulasan:
Catat Ulasan