sepotong je , cukup x ? hehe .. jemput makan ^_^ . sambil tu jom tengok resepi yang best sangat ni .. semoga berjaya tau .. :)
BAHAN2NYA
70gm gula kastor
6 biji kuning telur
50gm mentega
250gm cream cheese
100ml susu segar
80gm tepung kek
150gm yogurt(ila guna perisa manga)
BAHAN B:
70gm gula kastor
6 buji putih telur
1 sd kecil krim of tartar
cara2,
cairkan keju,susu,gula dan mentega atas api perlahan..kacau hingga larut, cara double-boiler sejukkan. kemudian masukkan kuning telur(pukul dulu sedikit guna garpu) dan yogurt...kacau sebati dan matikan api...
kemudian masukkan tepung kek gaul sebati .
dalam bekas yg lain,pukul putih telur dgn gula serta cream of tatar hingga kembang(meringue)
campurkan 1 senduk ke dlm adunan tepung td & kaup balik buat sampai adunan putih telur habis
griskan loyang & taburkan sedikit tepung,alas dgn kertas minyak,bakar cara steam bake pada suhu 160'c selama 1 jam @hingga masak..guna api atas bawah. setelah masak ....keluarkan loyang yg berisi air dan tinggalkan loyang yg berisi kek di dlm oven dengan pintu yg terbuka sedikit...biarkan dlm 10 minit baru di terbalikkan di atas jaring dan kuarkan dr loyang....
SIAP......SELAMAT MENCUBA....
0 ulasan:
Catat Ulasan