Kek Pisang
200 gm pisang emas
200 gm pisang emas
150 gm gula halus
4 bj telur (B)
1/2 sdb rata ovalet
250 gm tepong gandum ayak dgn
1 1/2 sdt baking soda dan 1/2 sdt baking powder
125 ml susu
100 ml minyak..
4 bj telur (B)
1/2 sdb rata ovalet
250 gm tepong gandum ayak dgn
1 1/2 sdt baking soda dan 1/2 sdt baking powder
125 ml susu
100 ml minyak..
50gm coklat rice
30 gm kismis
Campur pisang dan gula,tambah telur dan pukul.
Tambah ovalet dan pukul 5-6 min hgga kembang.
Tambah tepung perlahan2 selang seli dgn susu.
Tambah minyak.
Campur pisang dan gula,tambah telur dan pukul.
Tambah ovalet dan pukul 5-6 min hgga kembang.
Tambah tepung perlahan2 selang seli dgn susu.
Tambah minyak.
gaul rata dan tuanglah kedlm loyang yg dah di sapu planta....
Bakar ikut kepanasan oven masing2 ya...
Bakar ikut kepanasan oven masing2 ya...
SELAMAT MENCUBA...
0 ulasan:
Catat Ulasan