skip to main |
skip to sidebar
Bahan-bahan:
- Daging (dipotong mengikut urat dengan ketebalan 1 inci) - 1/2 kg
- Bawang Kuning (dikisar) - 1 biji
- Bawang Merah (dikisar) - 2 biji
- Bawang Putih (dikisar) - 3 ulas
- Cili Padi (dikisar) - 8 biji(klu tak suka keras boleh kurangkan
- Kunyit Hidup (dikisar) - 1 inci
- Asam Keping - 2 keping
- Daun Limau Purut - 4 helai
- Serai (dititik) - 2 batang
- Lengkuas (dititik) - 1 inci
- Santan - 250 ml
- Air
- Garam dan Gula
CARA MEMASAKNYA;
- Masukkan bahan-bahan yang telah dikisar didalam periuk dan goreng hingga naik bau....kemudian masukkan daging dan sedikit air.
- Masukkan asam keping, daun limau purut, serai, lengkuas dan rebuskan sehingga mendidih.
- Setelah mendidih masukkan santan,, garam dan gula....SIAP....
- SELAMAT MENJAMU SELERA SEMUA...
0 ulasan:
Catat Ulasan