4 BIJI TELUR
60gm KOKO + 20gm NESCEFE
200ML MINYAK
150GM SUSU PEKAT (KLU GUNA CWN LEBIH KURANG 3/4 CWN)
400 ml SUSU CAIR(1 TIN)
200GM GULA PERANG(1 CWN GULA PERANG)
150gm TEPUNG GANDUM+SODA+BAKING POWDER DI AYAK BERSAMA(GUNA TEPUNG BERSERBUK PENAIK PUN BOLEH)
CARA MEMBUATNYA;
MASUKKAN GULA, SUSU PEKAT, SUSU CAIR,MINYAK,SERBUK KOKO DAN NESCEFE DALAM PERIUK DAN HIDUPKAN API PERLAHAN....GAUL HINGGA GULA CAIR DAN SERBUK KOKO DAN TAK BERKETUL...KETEPIKAN...BIAR SEJUK SEDIKIT..
PUKUL TELUR HINGGA KEMBANG DAN TUANG KE ADUNAN TADI...GAUL RATA....KEMUDIAN MASUKKAN TEPUNG...GAUL SEBATI DAN TAPIS JIKA TEPUNG BERKETUL...TUANG DLM LOYANG DAN KUKUSLAH HINGGA MASAK DGN API PERLAHAN....
SIAP....
SELAMAT MENCUBA...
0 ulasan:
Catat Ulasan