SELAMAT SEJAHTERA..:),
nampak ni??heehehe..inilah kerja adik iparku waktu subuh buta lagi...dia nak sangat makan jadi snggup bngun awal nak buat..hehehe..anak2 kata sedappp..memanglah sedap siapa chefnya..(puji diri sndiri jap..heheh)nak cerita apa lagi ea??entah lah..best lah dapat kerja ramai2 mase kenduri ni , nasib baik dapat buat sblum adik ipar tu belum balik kalau tak..entah lah..kelam kabut lah jadinya rumah ..gamat dengan suara membebelnya..heheh..kepenatan belum hilang & duit yang melayang di biar saja..alhamdullilah semuanya berjalan lancar wlaupun sbnrnya ada yg siap last minit..kat dapur pun masih goreng ayam lah..hehehe..ok lah, nanti resepi akan datang menyusul..bye2:)
BAHAN2NYA:
400ML SANTAN...(JGN TERLALU CAIR)
5 BIJI TELUR)
1 KEPING ROTI
5 HELAI DAUN PANDAN(DIKISAR DGN SANTANDAN JGN LUPA TAPIS YA)
PERWARNA HIJAU JIKA PERLU
GULA PASIR SECUKUP RASA
CARA MEMBUATNYA:
PANASKAN PENGUKUS....
MASUKKAN SEMUA BHN DLM PENGISAR DAN TERUS TUANG DLM LOYANG...
DAN KUKUSLAH HINGGA MASAK....
SIAP.PPPPPP....SENANGKAN....
SELAMAT MENCUBA....
Cucur Labu Kuning
2 bulan yang lalu
0 ulasan:
Catat Ulasan