BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Isnin, 19 Disember 2011

MEE GORENG SABAH......SIMPLE...

                                                                                          
1/2 BUNGKUS KECIL MEE KUNING...DIREBUS LEMBUT
2 BIJI BWG MERAH DITUMBUK
4 BIJI CILI API(NAK LEBIH PUN BOLEH) DI TUMBUK...
1 BIJI BWG PUTIH DITUMBUK
1 GENGGAM UDANG KERING...DITUMBUK...
 4 SUDU BESAR MINYAK MASAK
KICAP
GARAM
PERASA ATAU SERBUK PATI AYAM

UTK HIASAN...
SOSEJ DAN TELUR....KLU ADA SAYUR SAWI ATAU TAUGE...BOLEH MASUKKAN...

CARA MEMASAKNYA:
TUMISKAN BAHAN TUMBUK HINGGA NAIK BAU DAN KEKUNINGAN....MASUKKAN MEE KUNING YG DAH DILEMBUTKAN TADI...GAUL SEKETIKA...MASUKKAN KICAP, GARAM, PERASA....GAUL SEBATI....BILA DAH SEMUA SEBATI....GORENG2 SEKEJAP DA
N BOLEH MATIKAN API...SIAP UTK DIHIDANGKAN...DGN APA2 YG DIINGINKAN

0 ulasan: